Какво е това?

Някои зъби просто са в грешното време и на грешното място, където се държат по грешния начин. Оралната хирургия е начин да ви спасим от тях чрез изваждането им. Този сегмент от лицево-челюстната хирургия има за цел именно да отърве пациента от ненужни усложнения и болка заради такива „объркани“ зъби.

За какво помага?

Най-вече срещу болката, която силно увредени или непробили зъби могат да ви причинят. Много често това се отнася до мъдреците. Понякога те просто отказват да пробият, друг път „хващат грешна посока“ и така застрашават околните зъби, а се случва и да излязат на бял свят развалени. С хирургичната интервенция те могат да бъдат отстранени, за да не нанасят повече щети.

Хирургично изваждане на зъб може да с наложи и при силно увредени корени, при костни регенерации, за отстраняване на кисти или за отваряне на „писта“ за ортодонтско лечение.

Как лекува

В „Мутафчийска Дент“ разполагаме със специалисти, които ще диагностицират безпогрешно проблемния зъб. За целта е необходимо само да видим рентгенова снимка. А ако се налага зъбът да бъде изваден, ще го направим бързо, майсторски и без болка.

За кого е подходящо?

Беше време, когато ваденето на зъб се смяташе за единствено лечение на болката. Днес за щастие не е така! Но въпреки това във всяка възраст може да се появи проблемен зъб, който е по-добре да не бъде спасяван. Защото носи повече риск, отколкото полза.