Какво е това?

Имплантологията е най-съвременният и надежден начин за възстановяване на липсващи зъби. През последните години тя се развива със светкавични темпове и все повече измества традиционните до неотдавна мостове и протези. Защото зъбният имплант изглежда, държи се, почиства се и се усеща точно като вашите истински зъби. А „Мутафчийска дент“ работи с една от най-надеждните имплантни системи и с пионерите на имплантологията в България, чиито умения са признати не само у нас, но и по света! В тяхната професионална биография има стотици успешно поставени импланти и признателни пациенти. С тях сте в сигурни ръце!

За какво помага?

 • При загуба на един или повече зъби. Това винаги е неприятно преживяване. То се отразява на комфорта ни при хранене и разговор с други хора, променя навиците и дори овала на лицето ни, което започва да изглежда по-отпуснато и преждевременно състарено.
  Но най-вече ни отнема искрената, широка и сърдечна усмивка. Виждали сте хора, които прикриват устата си с ръка, когато се разсмеят, нали? Ние също! Имплантите са най-ефективното решение на този неприятен проблем.
 • При тотално обеззъбени челюсти

Как лекува?

  • Денталният имплант е изработен от висококачествена титаниева сплав, изключително добре съвместима с човешкия организъм и челюстната кост в частност.
  • След като се запознае с вашата рентгенова снимка, имплантологът ще определи от колко импланта се нуждаете и къде точно трябва да бъдат поставени. Работим с апаратура, която планира и навигира правилното разположение на импланта до последния микрометър.
  • Качеството на работата и на импланта гарантират минимално инвазивна процедура, след която болката е незначителна и преминава бързо. Можете светкавично да забравите за нея с помощта на таблетка от групата на аналгетиците.
 • След хирургическата инвервенция се изчакват няколко седмици, в които имплантът да интегрира в костта и тъканите да заздравеят
 • Последният етап е протезирането на импланта, което го превръща в естетична и естествена част от вашата усмивка. (Повече за протезирането виж в раздел „Протетика“)

За кого е подходящо?

Имплантологията е подходяща за всички пациенти, чието физическо развитие е приключило. Това ориентировъчно означава навършване на пълнолетие. Но все пак има някои условия за успешното поставяне на зъбен имплант.

Най-важното от тях е наличието на достатъчно кост, за която да се закрепи имплантът. Съвременните методи предлагат решение и при недостиг на кост. Но за всичко това най-добре ще ви консултират нашите специалисти. Не се колебайте да ни потърсите за всякакви въпроси! И знайте две важни неща:

 1. Няма такова нещо като „отхвърлен от организма“ имплант. Нашите импланти имат доживотна гаранция и 98% успеваемост. А останалите случаи е много възможно да се дължат на
 2. Тютюнопушене и лоша хигиена! Това са враговете на имплантологията!