Какво е това?

Неделима част от работата на денталния лекар, която се занимава с възстановяване на изгубени или сериозно увредени зъби. Връща ви усмивката, удобството при хранене и самочувствието да разговаряте открито и свободно. Гарантираме го, защото работим с най-добрите зъботехници!

За какво помага?

  • При умъртвяване на нерв и ендодонтско лечение
  • Загуба на един или повече зъби в следствие на травма, нелекувани кариеси или тежък пародонтит
  • Разрушаване на един или повече зъби вследствие на травма
  • Протезиране на дентален имплант (Запознайте се в раздел „Имплантология“)
  • Зъбна абразия (изтриване)

Как лекува?

Човек би могъл да живее без някой и друг зъб. Но никак не е желателно да го прави! Ако пренебрегнете протезирането, с течение на времето другите зъби започват да „настъпват“ към празното пространство. Това е природен закон и няма как да се предотврати. А резултатът е изкривяване на захапката, компрометирана дъвкателна способност, промяна дори в говора и контура на лицето. Да не говорим за неудобството при хранене и влошената естетика.

Затова, ако имате липсващи един или повече зъби, горещо препоръчваме да ни посетите и да обсъдим заедно как да го възстановим. Съвременната дентална медицина предлага изобилие от модерни, надеждни и естетични методи. А ние работим с най-качествените материали, които ви гарантират дългосрочно и успешно лечение:

  • Коронки. Те „обличат“ останалото от вашия счупен зъб и по този начин го възстановяват напълно. Прилагат се както върху вашите собствени зъби, така и на поставен предварително дентален имплант.
  • Инлеи и овърлеи. Това са частични коронки, които помагат за възстановяването на по-запазените зъби.
  • Щифтови коронки. Помагат да се възстанови дори напълно разрушен зъб, който обаче има здрав корен
  • Мостове. Това е конструкция, която възстановява липсващи зъби. Закрепва се на двата зъба, съседни на липсващия, които се изпиляват за коронки и се превръщат в мостоносители.
  • Цяла и частична протеза

С развитието на технологиите мостовете и протезите постепенно отстъпват пред значително по-качественото и надеждно протезиране с коронки. Въпреки това те все още имат широко приложение, най-вече заради по-достъпната им цена.

За кого е подходящо?

Няма възрастово ограничение за протезиране. Добрата орална хигиена и редовните профилактични прегледи обаче са гаранция за забавянето на подобни проблеми във времето. Все пак, ако моментът е настъпил – не отлагайте! Посетете ни, за да преценим най-добре от какво лечение се нуждаете!