Какво е това?

Това е любимият ни раздел от денталната медицина! Защото той е бариера и щит срещу всички останали усложнения и проблеми на зъбите. Зад сложното му наименование всъщност се крият добре познатите ви пломби.

За какво помага?

Кариес. Това е най-масовото заболяване на зъбите, което в даден момент от живота засяга всеки човек. Дължи се главно на нередовно и неправилно почистване на зъбите, изложени постоянно на въздействие от храни и напитки. Понякога приемаме кариеса за нещо безобидно. Но дългото му пренебрегване и слабата устна хигиена могат да доведат до неприятни последици и усложнения, за които можете да прочетете в раздели „Ендодонтия“ и „Пародонтология“.

Как лекува?

Не подценявайте редовните профилактични прегледи – дори да нямате никакви проблеми, те са задължителни поне веднъж годишно. Така можем да „хванем“ кариеса навреме и да излекуваме зъба бързо, безболезнено и… красиво! За целта ще почистим инфектираните му участъци и ще го възстановим с висококачествен материал на име фотополимер. Той не само е изключително здрав и надежден, но гарантира впечатляващи естетични резултати. Ще запазим усмивката ви такава, каквато винаги си е била! А това гарантира пълен комфорт да се смеете, да разговаряте и да се храните със самочувствие и настроение.

За кого е подходящо?

Кариесът не подбира. Може да се появи и при децата, и при юношите, и при възрастните. За щастие в „Мутафчийска дент“ знаем как да ви спасим от него бързо, безболезнено и качествено.